Image Alt

Destinacije

Avtor: Tinkara Lečnik
Fakulteta: Pravna Fakulteta 
Kraj: Bruselj, Belgija 
Izkušnja: Izlet

 

Študentje osvajajo Bruselj!

S svojimi nahrbtniki polnimi poguma in apetita za raziskovanje smo se podali na to neverjetno avanturo.

Naša zgodba se je pričela v očarljivem italijanskem mestecu Trst. Potem ko smo se spoprijateljili z morskim vetrom in se sprehodili ob obali, smo občudovali veličasten grad Miramare. Ta mogočna zgradba nas je očarala s svojo eleganco in prekrasnim razgledom na Jadransko morje. Po tem kulturo-zgodovinskem raziskovanju je bil čas za nekaj bolj slastnega – našli smo si odlično pizzerijo, kjer smo si privoščili prave italijanske dobrote. Naše želodčke smo napolnili s sočno pico in si vzeli trenutek, da smo uživali v okusih Italije, seveda pa brez Aperola in kave za na konec ni šlo.

Nato je sledil let v Bruselj, kjer nas je pričakal naš sodelavec, ki se je gor odpravil zaradi pripravništva v evropskem parlamentu. Pri njem smo lahko tudi prenočili, ker je bilo naši študentski denarnici zelo všeč.

Prvi dan v Bruslju smo namenili raziskovanju znamenitosti tega čudovitega mesta. Sprehodili smo se po ulicah, občudovali arhitekturo in si ogledali nekatere ikonične znamenitosti, kot je veličasten Grand Place. Odločili smo se, da obiščemo tudi Evropski parlament. V njem smo se počutili kot prave politične zvezde, medtem ko smo se sprehajali po hodnikih in se poskusili vživeti v vlogo evropskih politikov.

Naslednji dan smo se odločili, da zgrabimo priložnost za izlet v Amsterdam. Udobno smo se namestili na FlixBus in se podali na nepozabno potovanje. Ob prihodu v nizozemsko prestolnico smo se sprehodili skozi pisane ulice Rdeče četrti, ki nas je popeljala v popolnoma drug svet. S tem, ko smo si ogledali muzej prostitutk, smo dobili edinstveno vpogled v zgodovino in kulturo, ki jo ta poseben del mesta predstavlja. Seveda pa smo se morali vključiti v duha mesta, zato smo si privoščili nekaj tradicionalnih nizozemskih dobrot. In da, priznamo, ujeli smo tudi vonj trave, ki je tako značilen za to mesto. Srečali smo tudi znanke s katerimi smo si privoščili pivo ali dve po prihodu nazaj v Bruselj.

Naš zadnji dan je bil rezerviran za obisk Genta, mesta, ki je osupljivo s svojo arhitekturo. Občudovali smo čudoviti grad z izjemno zgodovino. Ampak najbolj pomembno je bilo, da smo si privoščili tradicionalne belgijske vaflje in seveda, pomfri. Med uživanjem v okusu in mehkobi teh pregrešnih dobrot smo se zavedali, da se bliža naša nepozabna pustolovščina h koncu.

Ghent nas je tako očaral, da smo pozabili na uro, skoraj smo se zataknili v prometu in zamudili avtobus do letališča! Sledili sta dve hektični uri konstantnega preverjanja voznih redov in prometa. Rešil nas je taksist, ki je vozil kot šofer formule 1 po bruseljskih ulicah, ko smo prišli do zadnjega križišča, se je naš avtobus odločil, da ustavi kar sredi križišča! Moram priznati, da smo bili središče pozornosti vsem voznikom, a s smehom in olajšanjem smo se usedli na avtobus.

In tako je naše potovanje po Bruslju postalo ena najlepših in nezamenljivih izkušenj. Naši nahrbtniki so polni spominov, smeha in neprecenljivih trenutkov. Torej, če se kdaj odločite, da obiščete Bruselj, se prepričajte, da boste z nasmehom na obrazu stopili v svet neverjetnih pustolovščin, ki jih ponuja.