Image Alt

Transport

Študentje radi potujemo po Svetu

To ni skrivnost, ampak včasih je težko najti najboljšo in pa predvsem najcenejšo opcijo. Zato smo tu, da pomagamo! Tukaj je nekaj najboljših izbir:

KRATKE RAZDALJE

Flixbus: Je najcenejša opcija za potovanje z avtobusom, saj je cenovno zelo ugoden in obsega večino bližnjih držav

Slovenske Železnice: Niso edina opcija za potovanje z vlakom, vendar so najboljša, saj tako pridemo z vlakom tudi do malo bolj oddaljenih držav v Evropi

DALJŠE RAZDALJE

Ko pride do daljših razdalj, ali celo potovanj na druge kontinente, je skoraj edina opcija letalo, razen če potujete v mejah zmožnega potovanja z vlakom. Najugodnejše letalske karte najdete na naslednjih straneh:
- RyanAir
- EasyJet
- Fly Monarch Pri potovanju z letalom bodite pozorni, koliko prtljage lahko imate poleg, saj ponekod zahtevajo dodatna plačila glede na prtljago!

NA DESTINACIJI

Ko prispete na destinacijo boste verjetno želeli raziskovati ali pa priti do nastavitve, zato pred odhodom raziščite opcije, ki jih ponuja vaša izbrana destinacija. Večino časa bo to avtobus, tramvaj, Subway, taxi, Uber in podobno. V tem primeru ne pozabite na svojo študentsko izkaznico, saj v nekaterih državah prevozniki ponujajo kar lep popust ob imetju le te.